- 200 γραμμάρια αλεύρι κριθαρένιο ολικής αλέσεως
- 250 γραμμάρια αλεύρι σταρένιο ολικής αλέσεως
- 550 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 600 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 50 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 1,5 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Κριθαρένιo ψωμί
~ 1 ώρα
Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά και σκεπάζουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μια ώρα. Ξεφουσκώνουμε και τοποθετούμε το καρβέλι σε ένα ταψί. Το αφήνουμε για μισή ωρίτσα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Ψήνουμε το ψωμί για 1 ώρα.
Καλή σας όρεξη!