- 1/2 κιλό καταΐφι
- 250 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
- 60 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- Για το σιρόπι
- 500 γραμμάρια ζάχαρη
- 400 γραμμάρια νερό
- 1 κ.σ. γλυκόζη
- 1 ξυλάκι κανέλας
Κανταΐφι
Χωρίζουμε το κανταΐφι σε 15 μέρη αφού έχουμε ξεχωρίσει τις ίνες. Ανακατεύουμε τα καρύδια με τη φρυγανιά και την κανέλα. Απλώνουμε το κανταΐφι και πασπαλίζουμε με λίγη γέμιση. Τα τυλίγουμε και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε βουτυρώσει. Περιχύνουμε με το βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα ή μέχρι να ροδίσει. Μόλις γίνει χλιαρό βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι και το περιχύνουμε.
Καλή σας όρεξη!