- Για τις πέννες
- 500 γραμμάρια πέννες
- νερό
- αλάτι
- 2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
- Για τα λαχανικά
- 1 πιπεριά κόκκινη σε καρέ
- 1 πιπεριά πράσινη σε καρέ
- 250 γραμμάρια μανιτάρια agaricus σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- μοσχοκάρυδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- 50 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
Πέννες φούρνου με λαχανικά
Για τις πέννες : σε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τις πέννες. Βράζουμε τις πέννες για όσο χρόνο αναφέρεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Για τα λαχανικά : σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλάτι και αποσύρουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Για τη συναρμολόγηση : σε ένα πυρίμαχο σκεύος που έχουμε λαδώσει βάζουμε τις πέννες και τα λαχανικά και τη γραβιέρα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι. Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!