- Για το παντεσπάνι
- 4 αυγά
- 120 γραμμάρια ζάχαρη
- 70 γραμμάρια αλεύρι
- 10 γραμμάρια κακάο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- Για τη γέμιση
- 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 200 γραμμάρια καραμέλα γάλακτος (βλ. συνταγή )
- 1 μεγάλη μπανάνα σε φετάκια
Κορμός μπανόφι
Σε ταψί βάζουμε ένα λαδόχαρτο και το βουτυρώνουμε. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγύ και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι αφαιρούμε το λαδόχαρτο και το βάζουμε σε μια πετσέτα. Τυλίγουμε την πετσέτα σε ρολό. Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι το ξετυλίγουμε και απλώνουμε την καραμέλα τα φετάκια μπανάνας και τη μισή σαντιγύ. Τυλίγουμε ξανά το ρολό και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σαντιγύ. Σερβίρουμε τον κορμό μπανόφι σε φέτες πασπαλισμένο με κακάο.
Καλή σας όρεξη!