- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 120 γραμμάρια ζάχαρη
- 5 αυγά
- ξύσμα λεμονιού
- 350 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γραμμάρια γάλα
- 3 φλ. ινδοκάρυδο
- Για το σιρόπι
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- 750 γραμμάρια νερό
- φλούδα από ένα λεμόνι
Ρεβανί με ινδοκάρυδο
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα και το γάλα και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ το αλάτι και το ινδοκάρυδο. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στην αντίσταση για 45 λεπτά. Όταν κρυώσει βράζουμε για ένα λεπτό τα υλικά για το σιρόπι και το περιχύνουμε. Κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με ινδοκάρυδο.
Καλή σας όρεξη!