- 250 γραμμάρια φασόλια λευκά
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 καρότο σε κυβάκια
- 1 πιπεριά πράσινη σε καρέ
- 4 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο
- 1/2 σελινόριζα ψιλοκομμένη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- χυμό λεμονιού
- μπούκοβο
- ρίγανη αποξηραμένη
Φασολάδα λεμονάτη
Μουλιάζουμε τα φασόλια για 12 ώρες και τα ξεπλένουμε. Τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με κρύο νερό που τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 30 λεπτά. Αν σχηματιστεί αφρός στην επιφάνεια στην αρχή του βρασμού, τον αφαιρούμε με μια κουτάλα. Τα στραγγίζουμε. Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρά το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, την πιπεριά, το σέλινο και τη σελινόριζα. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα φασόλια, τον κύβο λαχανικών, τον κουρκουμά, πιπέρι και αλάτι. Συμπληρώνουμε 250 γραμμάρια νερό ζεστό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Σερβίρουμε τη φασολάδα με χυμό λεμονιού, μπούκοβο και ρίγανη.
Καλή σας όρεξη!