- 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
- 200 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 50 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 100 γραμμάρια χαρουπόσκονη
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 βανίλια
- 1 αυγό
Μπισκότα με χαρουπόσκονη
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη χαρουπόσκονη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Τρίβουμε το μείγμα για να γίνει ψιχουλιαστό. Προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε. Τυλίγουμε τη ζύμη σε σχήμα ρολού. Τη βάζουμε σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε τη ζύμη με ένα μαχαίρι σε φέτες πάχους 1 εκ. Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόχαρτο αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 4 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!