- Για το παντεσπάνι
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 6 αυγά
- 150 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 50 γραμμάρια κακάο
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κρεμόριο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανιλέτα
- Για το σιρόπι
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια νερό
- 1 κ.γ. κονιάκ
- Για τη σαντιγύ
- 1 φακελάκι φυτική σαντιγύ
- 200 γραμμάρια γάλα
- Για την επικάλυψη
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
- 2 κ.σ. γάλα
- χρωματιστά κουφετάκια
- πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- χρωματισμένη κίτρινη ζάχαρη
Χριστουγεννιάτικη τούρτα
Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια με το κρεμόριο και ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη. Έπειτα χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανίλια, το κακάο και το αλεύρι ανακατεύοντας. Ανακατεύουμε τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα και το αδειάζουμε σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.
Όταν κρυώσει το κόβουμε στη μέση. Βράζουμε για ένα λεπτό τα υλικά για το σιρόπι. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με 2 κ.σ. γάλα. Χτυπάμε τη φυτική κρέμα με το γάλα και αφήνουμε λίγη ποσότητα στην άκρη για τη διακόσμηση.
Ραντίζουμε το παντεσπάνι με λίγο σιρόπι και απλώνουμε τη σαντιγί. Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι και περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε τη σαντιγί που αφήσαμε με λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε την τούρτα.
Καλή σας όρεξη!