- 112 γραμμάρια λάδι
- 150 γραμμάρια πετιμέζι
- 120 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 500 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλο
Μουστοκούλουρα
30 Μερίδες
~ 30 λεπτά
Κοσκινίζουμε το μισό αλεύρι με τα μπαχαρικά. Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε και προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι αν χρειάζεται έτσι ώστε να γίνει η ζύμη σχεδόν σφιχτή. Πλάθουμε κουλουράκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!