- 350 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
- 350 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
- 20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 300 γραμμάρια γάλα
- αμύγδαλα λευκά
- Για το σιρόπι
- 450 γραμμάρια ζάχαρη
- 500 γραμμάρια νερό
- χυμό από μισό λεμόνι
- φλούδα από ένα λεμόνι
Σάμαλι
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη. Αφήνουμε το μίγμα για 1 ώρα. Ζυμώνουμε καλά και στρώνουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι. Το κόβουμε σε κομμάτια, μοιράζουμε τα αμύγδαλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αντίσταση για 45 λεπτά. Όταν κρυώσει βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για ένα λεπτό και το σιροπιάζουμε. Αφήνουμε λίγες ώρες μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι.
Καλή σας όρεξη!