- 12 φύλλα κρούστας για γλυκά
- 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 500 γραμμάρια μήλα πράσινα (ξινόμηλα )
- 500 γραμμάρια μήλα κόκκινα
- 30 ml κιρς ή λικέρ από φραγκοστάφυλο
- 60 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
- 60 γραμμάρια καρύδια
- 40 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κουταλιά τριμμένη φρυγανιά
- λίγη κανέλα
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1 αυγό για επάλειψη
Τραγανά στρούντελ με φύλλο κρούστας
Τραγανά στρούντελ
Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο λικέρ. Κόβουμε τα μήλα σε κομματάκια και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε μια επιφάνεια απλώνουμε τα φύλλα και ένα ένα σταδιακά τα βουτυρώνουμε και απλώνουμε στο κέντρο λίγη γέμιση. Τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολάκι και τα τοποθετούμε στο ταψί. Αλείφουμε με το αυγό και τα ψήνουμε για μισή ώρα. Σερβίρουμε τα στρούντελ πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη.
Απίστευτα νόστιμο χειμερινό σνακ!
Καλή σας όρεξη!