- 1 κιλό σπάλα μοσχαρίσια κομμένη σε μέτριες μερίδες
- 1,5 κιλό μέτρια κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κ.σ. κόκκινο ξύδι
- 1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
- 150 γραμμάρια ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 ξύλο κανέλας
- 1/2 κ.γ. σκόνη μπαχάρι
- 1/4 κ.γ. σκόνη μοσχοκάρυδου
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Μοσχαράκι στιφάδο
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν τα κρεμμυδάκια διάφανα και να καραμελώσουν. Δυναμώνουμε πάλι τη φωτιά. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το κρέας και σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί. Ανακατεύουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη ντομάτα και τα μπαχαρικά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί για 1 ώρα περίπου ώστε να μαλακώσει καλά το κρέας. Σερβίρουμε το μοσχαράκι στιφάδο με ρύζι ή κους κους ή ζυμαρικά ή πατάτες φούρνου. Φυσικά συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.
Καλή σας όρεξη!