- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
- 100 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 400 γραμμάρια χαλβά βανίλια
- 100 γραμμάρια άσπρα αμύγδαλα
- 100 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. κανέλα
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Χαλβαδόπιτα με φύλλο κρούστας
Τρίβουμε το χαλβά. Ανακατεύουμε το μισό χαλβά με τα μισά αμύγδαλα, τη μισή ζάχαρη και τη μισή κανέλα. Παίρνουμε τα μισά φύλλα και τα αλείφουμε ενδιάμεσα με το μισό λάδι. Απλώνουμε στην επιφάνεια το μείγμα του χαλβά και τυλίγουμε τις κοντές άκρες προς τα μέσα. Τυλίγουμε σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση και βάζουμε τα ρολά σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Χαράζουμε σε κομμάτια, αλείφουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα ρολά. Όταν κρυώσουν τα κόβουμε σε κομμάτια.
Καλή σας όρεξη!