- 150 γραμμάρια αμύγδαλα φιλέ
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια μέλι
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 100 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα
Φλωρεντίνες
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα αμύγδαλα. Όταν κρυώσει ελαφρά και σταθεροποιηθεί κόβουμε σε τετραγωνάκια και βουτάμε το μισό μέρος τους σε λιωμένη κουβερτούρα.
Καλή σας όρεξη!