- 1/2 κιλό φύλλο Βηρυτού
- 150 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 1/2 κιλό ξανθές σταφίδες
- ζάχαρη
- κανέλα
- Για το σιρόπι
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 350 γραμμάρια νερό
- 2 σταγόνες εσάνς βανίλιας
Σιροπιαστή σταφιδόπιτα
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί. Ανά δύο αλείφουμε τα φύλλα με καλαμποκέλαιο και πασπαλίζουμε με σταφίδες, ζάχαρη και κανέλα. Τυλίγουμε σε ρολά και τα τοποθετούμε κυκλικά σε σαλιγκάρι στο ταψί. Αλείφουμε με λάδι την επιφάνεια, κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην αντίσταση στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά. Όταν κρυώσει βράζουμε επί 2 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι και το περιχύνουμε.
Καλή σας όρεξη!