- 400 γραμμάρια κρέμα κάστανο ( βλ. συνταγή )
- 4 μεσαία αυγά
- 80 γραμμάρια γάλα
- 500 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- μαρμελάδα κάστανο για επάλειψη
Κέικ με κρέμα κάστανο
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη μαρμελάδα κάστανο. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενσωματωθεί η μαρμελάδα στα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε αργά αργά το γάλα εναλλάξ με το κοσκινισμένο αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα σε μια ορθογώνια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 12 επί 30 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση στην κάτω θέση του φούρνου για 45 λεπτά. Στα 45 λεπτά ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το κέικ με μια οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα βγει υγρή αφήνουμε το κέικ να ψηθεί για άλλα 10 λεπτά. Όταν κρυώσει το κέικ το γλασσάρουμε με τη μαρμελάδα κάστανο.
Καλή σας όρεξη!