- Για τη ζύμη
- 2 αυγά
- 80 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 120 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κιλό αλεύρι γ.ό.χ.
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- ξύσμα πορτοκαλιού
- Για τη γέμιση
- 300 γραμμάρια μαρμελάδα της προτίμησής μας (βλ.συνταγές)
- 150 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
- άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Καλτσούνια στο φούρνο
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Στην αρχική δοσολογία αλευριού προσθέτουμε ή αφαιρούμε ανάλογα ώστε να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 εκ. Με ένα κουπ πατ κόβουμε στρογγυλά φυλλαράκια με διάμετρο 10 εκ. και τοποθετούμε στο καθένα από μια κουταλιά μαρμελάδα και τριμμένα καρύδια. Βρέχουμε ελαφρά τις άκρες με λίγο νερό και τα κλείνουμε. Τοποθετούμε τα καλτσούνια σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Μόλις κρυώσουν ελαφρά τα καλτσούνια τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλή σας όρεξη!