- 12 μεγάλες πιπεριές
- 250 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
- 300 γραμμάρια τριμμένες ντομάτες
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/4 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 10 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
Γεμιστά με κιμά
Πλένουμε τις πιπεριές και κόβουμε το καπάκι. Καθαρίζουμε εσωτερικά τις πιπεριές από τους σπόρους. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Σωτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι γα 2 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, την πάπρικα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Πλένουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε στη σάλτσα με το μαιντανό και το δυόσμο. Προσθέτουμε αλάτι και 100 γραμμάρια ελαιόλαδο. Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις αραδιάζουμε σε μια γάςτρα. Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!