- 8 κολοκυθάκια στρογγυλά
- 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
- 100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- χυμό από 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι
Κόβουμε το καπάκι από τα κολοκυθάκια. Με ένα ειδικό κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα από τα κολοκυθάκια και αφού την ψιλοκόψουμε την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και κλείνουμε το καπάκι. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη γάστρα και προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε γκριλ και αέρα για 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε και τα ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!