- Για τη ζύμη
- 500 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 25 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 300 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- Για τη σάλτσα ντομάτας
- 125 γραμμάρια συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.σ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για τη συναρμολόγηση
- 100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
- 1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
- 4 μανιτάρια σε λεπτές φέτες
- 2 κολοκυθάκια σε λεπτά φετάκια
- 2 κ.σ. καλαμπόκι βρασμένο
- πάπρικα γλυκιά
- ρίγανη
Πίτσα με κολοκυθάκια
Σε ένα μπωλ διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το νερό και αφήνουμε το μίγμα για 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη για 1 ώρα να φουσκώσει. Σε ένα μπρίκι βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τη σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπάλες και ανοίγουμε δυο φύλλα. Τοποθετούμε τα φύλλα σε στρογγυλά ταψιά για πίτσα 35 εκ. που έχουμε λαδώσει. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τις πιπεριές,τα μανιτάρια,τα κολοκυθάκια,το καλαμπόκι, τη γραβιέρα, ρίγανη και πάπρικα. Ψήνουμε τις πίτσες μία μία σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση για 15 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!