- Για τη ζύμη
- 1/2 κιλό αλεύρι γ.ό.χ.
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ξερή μαγιά
- 1 κ.σ. ούζο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια νερό χλιαρό
- νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων
- ελαιόλαδο για τα φύλλα
- Για τη γέμιση
- 1/2 μάτσο μάραθο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 400 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
Μαραθόπιτα
Ανακατεύουμε τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε καλά. Φτιάχνουμε μια μπάλα και την αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το μάραθο. Αφήνουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε. Προσθέτουμε τη φέτα και αλατοπιπερώνουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη και ανοίγουμε δυο φύλλα. Τοποθετούμε το ένα σε ένα λαδωμένο ταψί και απλώνουμε τη γέμιση. Κλείνουμε με το άλλο φύλλο και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει.
Καλή σας όρεξη!