- Για τα σπαγγέτι
- 500 γραμμάρια σπαγγέτι
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- Για τα σάλτσα Ναπολιτάνα
- 500 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
- 2 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- κεφαλοτύρι τριμμένο ή κεφαλογραβιέρα ή διατροφική μαγιά
Σπαγγέτι με σάλτσα Ναπολιτάνα
Για τα σπαγγέτι : σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και όταν βράσει ρίχνουμε αλάτι και τα σπαγγέτι. Βράζουμε ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
Για τη σάλτσα Ναπολιτάνα : σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλινο, την πάπρικα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε σκεπασμένη τη σάλτσα για 30 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και φρέσκο βασιλικό.
Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με τη σάλτσα καρότου, τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα ή διατροφική μαγιά.
Καλή σας όρεξη!