- Για την τάρτα
- 250 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 300 γραμμάρια βούτυρο
- 30 γραμμάρια νερό
- 1 αυγό
- Για τη γέμιση
- 500 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια γραβιέρα
- 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 2 αυγά
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Τάρτα μανιταριών
Ανακατεύουμε στο μπωλ του μίξερ το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια με το αλεύρι τη ζάχαρη και το αλάτι. Τρίβουμε το μείγμα να γίνει ψιχουλιαστό και προσθέτουμε το αυγό και το νερό. Ζυμώνουμε το μείγμα και το απλώνουμε σε μια ταρτιέρα που έχουμε βουτυρώσει. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο να μαραθούν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σωτάρουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε τη γραβιέρα και αποσύρουμε. Απλώνουμε τη γέμιση στη ζύμη. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε την τάρτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!