- Για τις πέννες
- 500 γραμμάρια πέννες
- νερό
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- Για τα λαχανικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο καρότο σε κυβάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά σε καρέ
- 4 μανιτάρια σε φέτες
- 1 μεγάλη ντομάτα σε κυβάκια
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- φρέσκο βασιλικό
- τριμμένη γραβιέρα (προαιρετικά)
Πέννες με λαχανικά
Για τις πέννες : σε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τις πέννες. Βράζουμε τις πέννες για όσο χρόνο αναφέρεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Για τα λαχανικά : σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά, τα μανιτάρια και τη ντομάτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, πιπέρι και αλάτι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τα λαχανικά να σιγοψηθούν για 10 λεπτά. Μεταφέρουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με τις πέννες και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκο βασιλικό και τριμμένη γραβιέρα (προαιρετικά).
Καλή σας όρεξη!