- Για το παντεσπάνι
- 5 αυγά
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 150 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 κ.σ. νερό
- Για την κρέμα βανίλια
- 1 λίτρο γάλα
- 80 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 80 γραμμάρια ζάχαρη
- Για το ζελέ ανανά
- 2 φακελάκια ζελέ φράουλα
- 500 γραμμάρια νερό βραστό
- 500 γραμμάρια νερό κρύο
- 1 κονσέρβα ανανά σε σιρόπι
Τούρτα ανανά
Για το παντεσπάνι : χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στο μείγμα με τα αυγά προσθέτουμε εναλλάξ το νερό με το αλεύρι ανακατεύοντας προς μια κατεύθυνση. Σε ένα ορθογώνιο ταψί 28 επί 38 απλώνουμε λαδόχαρτο. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Για την κρέμα : διαλύουμε σε μισό φλυτζάνι γάλα το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα. Αδειάζουμε το άνθος αραβοσίτου στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή.
Για το ζελέ : σε ένα μπωλ βάζουμε το βραστό νερό και διαλύουμε καλά το ζελέ. Προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μπωλ στην κατάψυξη να πήξει ελαφρά μέχρι να είναι ημίρευστο.
Για τη συναρμολόγηση : κόβουμε το παντεσπάνι σε δυο κομμάτια κάθετα. Βάζουμε σε μια πιατέλα με τσέρκι το ένα κομμάτι παντεσπάνι. Ραντίζουμε με λίγο σιρόπι από τον ανανά και αδειάζουμε τη μισή κρέμα. Από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, το ραντίζουμε με λίγο σιρόπι και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Απλώνουμε τις φέτες του ανανά. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο. Όταν είναι έτοιμο το ζελέ το απλώνουμε πάνω από τον ανανά. Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά το ζελέ. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!