- 250 γραμμάρια τραχανά γλυκό
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κολοκυθάκι σε κυβάκια
- 3 μικρά καρότα σε κυβάκια
- 200 γραμμάρια άσπρα μανιτάρια σε φετάκια
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- γιαούρτι παραδοσιακό για το σερβίρισμα
Τραχανάς με λαχανικά
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τον τραχανά, τον κύβο λαχανικών, και το ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε τον τραχανά να σιγοβράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να φουσκώσει και να πιει σχεδόν όλα τα υγρά. Αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο βραστό νερό ώστε να μη στεγνώσει εντελώς ο τραχανάς. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε ζεστό με παραδοσιακό γιαούρτι.
Καλή σας όρεξη!