- 500 γραμμάρια μοσχαρίσια φιλετάκια
- 500 γραμμάρια άσπρα μανιτάρια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια λευκό κρασί
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 1/2 κ.σ. κορν φλάουρ
- χυμό από 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ψιλοκομμένο μαιντανό
Μοσχαρίσια φιλετάκια α λα κρεμ
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα φιλετάκια από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σωτάρουμε κι αυτά για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ξαναβάζουμε τα φιλετάκια στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 2 λεπτά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και συνοδεύουμε με ρύζι ή παραδοσιακά ζυμαρικά.
Καλή σας όρεξη!