- Για το φύλλο
- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 60 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 αυγό
- Για τη γέμιση
- 2 αυγά
- 300 γραμμάρια ανθότυρο
- 60 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 60 γραμμάρια ζάχαρη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 12 φρέσκα σύκα
Τάρτα με σύκα και ανθότυρο
Για το φύλλο : Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι μέχρι να ψιχουλιάσει. Προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για τη γέμιση : Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν και προσθέτουμε το ανθότυρο, το ξύσμα και το γιαούρτι. Χτυπάμε για 1 λεπτό. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και ανοίγουμε το φύλλο της τάρτας. Τοποθετούμε το φύλλο στην ταρτιέρα, απλώνουμε την κρέμα και τα σύκα κομμένα στα τέσσερα με τη φλούδα προς τα κάτω. Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!