- 800 γραμμάρια κολοκυθάκια
- 200 γραμμάρια καρότα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 4 αυγά
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 250 γραμμάρια ανθότυρο
- 1 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι μαύρο
- 250-300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Κολοκυθοτυρόπιτα με ανθότυρο χωρίς φύλλο
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα στο χοντρό τρίφτη και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε λίγη ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Προθερμαίνουμε το φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 180 βαθμούς Κελσίου. Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να φουσκώσουν και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το ανθότυρο, το αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Στύβουμε στις παλάμες μας τα κολοκυθάκια να βγάλουν όσο περισσότερα υγρά γίνεται και τα προσθέτουμε και αυτά στο μίγμα με τα αυγά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο και τον άνηθο. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα λαδωμένο ταψί ή σε ένα ταψί όπου έχουμε βάλει λαδόχαρτο. Ψήνουμε για 40 λεπτά με 1 ώρα στην κάτω θέση του φούρνου. Όταν ψηθεί η πίτα κόβουμε σε κομμάτια.
Καλή σας όρεξη!