- 125 γραμμάρια βούτυρο
- 120 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 αυγό
- 4 ροδάκινα σε φέτες
Τάρτα με ροδάκινα ( ροδακινόπιτα )
Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το ανακατεύουμε με τα 60 γραμμάρια ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι μέχρι να ψιχουλιάσει. Προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και ανοίγουμε το φύλλο της τάρτας. Τοποθετούμε το φύλλο στην ταρτιέρα, απλώνουμε τα ροδάκινα, πασπαλίζουμε με τα άλλα 60 γραμμάρια ζάχαρη, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι.
Καλή σας όρεξη!