- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 800 γραμμάρια γάλα αγελαδινό
- 2 φακελάκια ζελέ φράουλα
- 12 φράουλες ψιλοκομμένες
- σιρόπι φράουλα
Πανακότα φράουλα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος ή τη φυτική κρέμα και το φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Αποσύρουμε το γάλα και διαλύουμε σ’αυτό τη σκόνη ζελέ. Μοιράζουμε την πανακότα σε μπολάκια ή φορμάκια για ζελέ. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες και όταν κρυώσουν ελαφρώς τα βάζουμε στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βουτάμε για λίγο τα φορμάκια σε ζεστό νερό και τα αναποδογυρίζουμε στα πιάτα. Σερβίρουμε την πανακότα με σιρόπι φράουλα.
Καλή σας όρεξη!