- Για τη ζύμη
- 250 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 250 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 300 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 1 κ.σ. ξύδι κόκκινο
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Για τη γέμιση
- 1/2 κιλό τυρί λευκό
- 200 γραμμάρια γιαούρτι παραδοσιακό
- πιπέρι
Τυρόπιτα με αφράτη χειροποίητη ζύμη
Διαλύουμε τη μαγιά με το νερό και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύδι, το αλάτι και το ελαιόλαδο ζυμώνοντας. Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη για μισή με μια ώρα. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα. Ανοίγουμε όσο πιο λεπτά φύλλα μπορούμε, αλείφουμε με ελαιόλαδο και μοιράζουμε τη γέμιση κατά μήκος. Τυλίγουμε σε ρολό και φτιάχνουμε ένα σαλιγκάρι σε ένα ταψί όπου έχουμε βάλει λαδόχαρτο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου.
Καλή σας όρεξη!