- 1 λίτρο γάλα
- 500 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 300 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
- 200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 αυγό
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.σ. ρίγανη
- πιπέρι μαύρο
Καλαμποκόπιτα με φέτα και γραβιέρα
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη φέτα, τη γραβιέρα, τα κρεμμυδάκια, το αυγό, το αλάτι, τη ρίγανη, την πάπρικα και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!