- 400 γραμμάρια μπισκότα σαβαγιάρ (αν θέλουμε φτιάχνουμε σπιτικά-βλ. συνταγή)
- 400 γραμμάρια ζεστό καφέ εσπρέσσο
- 50 γραμμάρια και 1 κ.σ. λικέρ αμαρέττο
- 400 γραμμάρια τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
- 600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά παγωμένη
- 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
- 120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- κουβερτούρα
- κακάο
Τιραμισού
Ετοιμάζουμε τον καφέ και όταν γίνει χλιαρός προσθέτουμε το λικέρ. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγύ σφιχτή και προσθέτουμε 1 κ.σ. λικέρ, τη βανίλια, την άχνη ζάχαρη και το μασκαρπόνε. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει η κρέμα αφράτη. Σε ένα σκεύος στρώνουμε τα μισά σαβαγιάρ αφού τα βουτήξουμε για 1 δευτερόλεπτο στον καφέ. Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Βουτάμε τα υπόλοιπα μπισκότα στον καφέ και τα απλώνουμε κι αυτά πάνω από την κρέμα. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να σφίξει. Πασπαλίζουμε με τρίμμα κουβερτούρα και κακάο και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!