- 250 γραμμάρια φασόλια λευκά
- 250 γραμμάρια λουκάνικο χωριάτικο σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 πιπεριά πράσινη σε καρέ
- 1 πιπεριά κόκκινη σε καρέ
- 200 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 2 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Φασόλια με λουκάνικα στο φούρνο
Βάζουμε τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ με νερό που να τα σκεπάζει. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 12 ώρες. Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με κρύο νερό που να τα σκεπάζει. Τα βάζουμε να βράσουν και χαμηλώνουμε στο μέτριο. Αν σχηματιστεί αφρός στην επιφάνεια στην αρχή του βρασμού, τον αφαιρούμε με μια κουτάλα. Αφήνουμε τα φασόλια να σιγοβράσουν για 20-30 λεπτά. Σε μια γκριλιέρα σοτάρουμε τα λουκάνικα μέχρι να βγάλουν αρκετό από το λίπος τους και τα βγάζουμε στην άκρη. Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό ή πυρίμαχο ταψί. Προσθέτουμε τα λουκάνικα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τη ντομάτα, τον πελτέ, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, πιπέρι και αλάτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-30 λεπτά. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να μη στεγνώσει τελείως το φαγητό.
Καλή σας όρεξη!