- 500 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 50 γραμμάρια μαγιά νωπή ή 2 φακελάκια ξερή
- 80 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 600-800 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Ψωμί για τοστ
Ανακατεύουμε καλά το νερό με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε προσθέτοντας το αλεύρι με το αλάτι μέχρι η ζύμη να είναι αρκετά μαλακή. Αδειάζουμε τη ζύμη σε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα ή σε δυο μικρές και την αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις για μια ώρα. Το αφήνουμε να κρυώσει και ακόμα καλύτερα να μπαγιατέψει για 1-2 μέρες ώστε να κόβεται εύκολα σε φέτες και το διατηρούμε στο ψυγείο για 5 μέρες ή στην κατάψυξη για 1 μήνα.
Καλή σας όρεξη!