- Για τη ζύμη
- 1/2 κιλό αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ξερή μαγιά
- 1 κ.σ. ξύδι κόκκινο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια νερό χλιαρό
- Για τη γέμιση
- 1 κιλό κρεμμύδια σε ροδέλες
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Κρεμμυδόπιτα
Διαλύουμε στο νερό τη μαγιά, το αλάτι, το λάδι και το ξύδι και προσθέτουμε σιγά σιγά όσο αλεύρι πάρει η ζύμη για να γίνει ελαστική. Τη χωρίζουμε σε 6 μπαλίτσες και τις αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστούν. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα κρεμμύδια με τη ζάχαρη μέχρι να καραμελώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανοίγουμε τα φυλλαράκια της ζύμης και ανά τρία τα αλείφουμε ελαιόλαδο και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο. Ανοίγουμε δυο μεγάλα φύλλα και τα τοποθετούμε στο ταψί με τη γέμιση ανάμεσα. Χαράσσουμε την πίτα και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.
Καλή σας όρεξη!