- 4 μεγάλες πατάτες
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- ρίγανη αποξηραμένη
- θυμάρι αποξηραμένο
- δεντρολίβανο αποξηραμένο
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι μαύρο
Ελαφριές τηγανιτές πατάτες με μυρωδικά
Πλένουμε καλά τις πατάτες τρίβοντας με μια βούρτσα για να φύγουν τα χώματα. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό μέχρι να τις σκεπάσει και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι εντελώς. Κόβουμε τις πατάτες σε στρογγυλές φέτες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια λεπτή στρώση ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί το ελαιόλαδο τηγανίζουμε τις πατάτες σε στρώσεις μέχρι να πάρουν χρώμα για περίπου 5-10 λεπτά. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
Καλή σας όρεξη!