- Για τη ζύμη
- 500 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 270 γραμμάρια νερό χλιαρό
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 6 κ.σ. πέστο βασιλικού (βλ. συνταγή)
- 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας για πίτσα (βλ. συνταγή)
- 350 γραμμάρια τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα
- 4 μικρές ντομάτες σε φέτες
Πίτσα με ντομάτα και πέστο βασιλικού
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι τη μαγιά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη για 1 ώρα να φουσκώσει. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπάλες και ανοίγουμε δυο φύλλα. Τα τοποθετούμε σε δυο στρογγυλά ταψιά για πίτσα 35 εκ. ή σε ένα μεγάλο ορθογώνιο. Πάνω στη ζύμη απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας, το πέστο βασιλικού και τα τριμμένα τυριά. Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν το τέλος απλώνουμε τις φέτες ντομάτας. Κόβουμε την πίτσα σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!