- 10 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. θυμάρι
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι μαύρο
Κρουτόν με μπαγιάτικο ψωμί και μυρωδικά
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα. Σε μια σχάρα ή ταψί του φούρνου στρώνουμε λαδόχαρτο. Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τα κρουτόν στο λαδόχαρτο. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά ή ώσπου να γίνουν τραγανά προσέχοντας να μη μας καούν. Μόλις κρυώσουν τα φυλάμε σε ένα βάζο και συνοδεύουμε με αυτά σαλάτες, σούπες και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας. Άνετα τρώγονται και σκέτα!
Καλή σας όρεξη!