- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο σπασμένη
- φρέσκια ρίγανη
- φρέσκο δυόσμο
- 1 μέτρια μελιτζάνα σε κυβάκια
- 1 κολοκυθάκι σε κυβάκια
- 4 άσπρα μανιτάρια σε φετάκια
- 250 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
- 2 μέτριες ξεφλουδισμένες ντομάτες σε κυβάκια
- 50 γραμμάρια λευκό κρασί
- 800 γραμμάρια ζεστό ζωμό κότας
- 2 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- τριμμένο κεφαλοτύρι
Ριζότο με καλοκαιρινά λαχανικά
Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο τα φρέσκα μυρωδικά και τη μελιτζάνα και σωτάρουμε μέχρι η μελιτζάνα να ροδίσει. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και τα μανιτάρια και σωτάρουμε για 1 λεπτό. Τέλος αφού χαμηλώσουμε λίγο τη φωτιά προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για μερικά λεπτά μέχρι να γίνει σχεδόν διάφανο. Αν έχει στεγνώσει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε τις ντομάτες και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό. Όταν τον απορροφά το ρύζι ρίχνουμε την επόμενη κουτάλα με ζωμό. Πρέπει το ριζότο να έχει χυλώσει και το ρύζι να είναι ψημένο al dente. Προσθέτουμε το βούτυρο και σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Καλή σας όρεξη!