- 400 γραμμάρια κριθαράκι χοντρό
- 1 λίτρο νερό
- 2 κολοκυθάκια σε φέτες
- 300 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 4 κ.σ.ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- δυόσμο
- τριμμένο κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα
Κριθαρότο με μανιτάρια και κολοκυθάκια
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και προσθέτουμε στο τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα μανιτάρια. Τα σωτάρουμε κι αυτά μέχρι να ροδίσουν και τα αφήνουμε στην άκρη. Σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια τα μανιτάρια το νερό και τον κύβο. Προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κριθαράκι ανακατεύοντας κάπου κάπου να μην κολλήσει στον πάτο. Προσθέτουμε το δυόσμο και το βούτυρο και σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Καλή σας όρεξη!