- 350 γραμμάρια χοντρό κριθαράκι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μελιτζάνες σε κύβους
- 2 κολοκυθάκια σε κύβους
- 6 άσπρα μανιτάρια σε φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά σε καρέ
- 1 κόκκινη πιπεριά σε καρέ
- 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 50 γραμμάρια λευκό κρασί
- 1 κύβο λαχανικών
- 750 γραμμάρια ζεστό νερό
- ελαιόλαδο
- πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- τριμμένο κεφαλοτύρι
Γιουβέτσι με λαχανικά
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα λαχανικά εκτός από τη ντομάτα και ανακατεύουμε μέχρι να μικρύνει ο όγκος τους. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και τη ντομάτα και αφήνουμε να σιγοψηθούν τα λαχανικά για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα πήλινο σκεύος. Στο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε λίγο το κριθαράκι μέχρι να πάρει χρώμα. Το προσθέτουμε κι αυτό στο πήλινο σκεύος με τα λαχανικά μαζί με το νερό. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Καλή σας όρεξη!