- Για τη ζύμη
- 500 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 250-300 γραμμάρια νερό χλιαρό
- Για τη σάλτσα ντομάτας
- 150 γραμμάρια συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο
- Για τη συναρμολόγηση
- 2 μεγάλες ντομάτες σε φέτες
- 4 μεγάλα μανιτάρια άσπρα σε φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
- 1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
- φρέσκο βασιλικό
- ρίγανη (φρέσκια ή ξερή)
- τριμμένη γραβιέρα ή κασέρι
Πίτσα με λαχανικά
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται και ζυμώνουμε ώστε να δημιουργηθεί μια ζύμη ελαστική. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει. Για τη σάλτσα ντομάτας βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι ή μπρίκι και τα σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου σε αέρα και αντίσταση και βάζουμε δυο ταψιά για πίτσα 35 εκ. να κάψουν. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπάλες και ανοίγουμε δυο φύλλα. Τοποθετούμε τα φύλλα στα λαδωμένα ταψιά. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας και από πάνω προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τα λαχανικά. Ψήνουμε τις πίτσες διαδοχικά στην τελευταία θέση του φούρνου για 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες πασπαλίζουμε με το βασιλικό και τη ρίγανη και κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε την πίτσα ζεστή και συνοδεύουμε με παγωμένη μπίρα.
Καλή σας όρεξη!