- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 250 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
- 6-7 λευκά αμύγδαλα
- 50 γραμμάρια λευκό κρασί
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
- 800 γραμμάρια ζεστό ζωμό κότας
- 6 κάστανα βρασμένα και ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- μαιντανό ψιλοκομμένο
- τριμμένο κεφαλοτύρι
Ριζότο με κάστανα
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μυρωδικά. Χαμηλώνουμε στο μέτριο τη φωτιά. Προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το ζωμό καθώς απορροφάται από το ρύζι και δοκιμάζουμε το αλάτι. Προσθέτουμε στο τέλος τα κάστανα και το βούτυρο και ψιλοκομμένο μαιντανό. Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Καλή σας όρεξη!