- 200 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά
- 300 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 100 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
- 1,5 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα πορτοκαλιού
- αμύγδαλα φιλέ για πασπάλισμα
Πορτοκαλόπιτα κέικ με βρώμη
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 24 επί 35 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση. Στο μίξερ χτυπάμε το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ εναλλάξ λίγο λίγο το αλεύρι με το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μίγμα στο ταψί. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ. Ψήνουμε για 40 λεπτά με 1 ώρα.
Καλή σας όρεξη!