- 750 γραμμάρια χοιρινά φιλετάκια
- 4 άσπρα μανιτάρια σε φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια λευκό κρασί
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- χυμό από 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ψιλοκομμένο μαιντανό
Χοιρινά φιλετάκια με λεμονάτη σάλτσα βελουτέ
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα φιλετάκια από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σωτάρουμε κι αυτά για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ξαναβάζουμε τα φιλετάκια στην κατσαρόλα αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με μαιντανό ψιλοκομμένο και συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες φούρνου.
Καλή σας όρεξη!