- 3 κούπες τρυφερά φύλλα ρόκας
- 1 κούπα ηλιόσπορο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 100 γραμμάρια κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- χυμό από ένα λεμόνι
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
Πέστο ρόκας
300 γραμμάρια Μερίδες
Στο μπολ του πολυκόφτη βάζουμε τη ρόκα, τον ηλιόσπορο, το σκόρδο, το κεφαλοτύρι (προαιρετικά), το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού , πιπέρι και αλάτι. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι. Διατηρούμε το πέστο σε ένα βαζάκι καλύπτοντας πάντα την επιφάνειά του με λίγο λάδι. Διατηρείται στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!