- 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα για πίτα
- ελαιόλαδο
- 10 φέτες παστουρμά
- 300 γραμμάρια κασέρι παραδοσιακό τριμμένο
- 2 ντομάτες στραγγισμένες σε κυβάκια
- 10 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
- 6 κλαράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- 1 αυγό για επάλειψη
- παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα
- σουσάμι για πασπάλισμα
Παστουρμαδόπιτα
Αφαιρούμε το τσιμένι γύρω από τον παστουρμά και τον ψιλοκόβουμε σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το δυόσμο, το μαϊντανό και πιπέρι. Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο και απλώνουμε τον παστουρμά και το κασέρι. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και αλείφουμε τη επιφάνεια με το αυγό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και παπαρουνόσπορο και χαράσσουμε την επιφάνεια για να φεύγουν οι υδρατμοί της γέμισης. Τοποθετούμε το ταψί στη δεύτερη από κάτω θέση του φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Καλή σας όρεξη!