- 200 γραμμάρια πουρέ κολοκύθας ουδέτερο ( βλ. συνταγή)
- 200 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
- 90 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/6 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 2 κ.γ. κανέλα
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- Για γαρνιτούρα (προαιρετικά):
- καρύδια τριμμένα
- κανέλα
Καραμελωμένη κρέμα κολοκύθας
Ανακατεύουμε τα 100 γραμμάρια από το γάλα, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το χτυπημένο μείγμα μαζί με τον πουρέ κολοκύθας και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Σερβίρουμε την κρέμα σε μπωλάκια και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Καίμε την επιφάνεια με ένα φλόγιστρο και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα και τριμμένα καρύδια.
Καλή σας όρεξη!